Avardumise Keskus
eurotas-logo


      


Reti Toriella

Lääne–Euroopas elanud Keldi rahvaste maailmas valitses sügav side puude ja loomadega. Neid austati kui pühasid olendeid kellega suheldi saamaks juhatust ja abi. Keldi shamaanidest ehk druiididest on esimesed teabed pärit megaliitajast. On isegi väidetud, et algselt nad on pärit Plejaadidelt ja Orionilt, kes maabusid kunagi praegusel Iirimaal.

Igal Jumalannal, ja neid on Keltidel hulganisti, on oma väeloom ja mõnel neist nagu näiteks Cerridwen on võime moonduda mistahes loomaks või linnuks vastavalt olukorrale ja vajadusele. Looma kuju kaudu on võimalik olla ühenduses tema väe ja tarkusega aidates inimesel integreerida neid omadusi enda olemusse.

Olles Cerridweni preestrinna, on loomavaimudega suhtlemine ja kujumuutmise teema üks osa looduse kui terviku mõistmisest. Loomade kaudu toimub ka transformatsioon, kus meie olemus saab muudetud ja tervendatud  ning me kasvame uude arusaamisse elu ringkäigust ja siseneme täiuslikumasse iseendasse.

Töötoad:

Laupäev 22.07 
10:00-11:45 ja 12:00-14:00

Töötoas vaatame ka Keldi loomade aastaringi, mis koosneb 13 loomast. Osa nendest loomadest on maise päritoluga ja osad väljendavad kosmilist energiat.
Kuidas luua tasakaalu, harmooniat loodusvaimude, loomvaimude ja inimvaimude vahel. 


Pühapäev 23.07
10:00-11:45 ja 12:00-14:00 räägib Reti lugusid,

On võimalus valmistada endale maagiline sau järgides keltide inspiratsiooni. Kasutame metsast korjatud roikaid, luid ja sarvi, kristalle, sulgi ja nahka. Kes soovib endale lehvikut, või väeehet või kotikest saab samuti töötoas selle endale meisterdada.

 


Loomad ja linnud meie ümber ja meie sees.

Enne meid, inimesi, olid kivid, siis olid taimed, siis tulid linnud-loomad ja alles kõigelõpuks inimesed. Me oleme looduse õpilased, kus raamatuteks on puud, lilled, loomad ja linnud, kõik elav ja hingestatu meie ümber. Igaühes meid on peidus väeloom, või mitu, niisama taime-puu vägi. Meie ülesandeks on õppida seda looma või lindu tundma, saama temaga üheks. Ei ole tähtsaid ja vähemtähtsaid loomi, kõigil on oma koht Maailmas.

Kui tihti me mõtleme selle üle, et inimene ilma puude, kivide, loomade ja linduteta ei saa elada siin Maa peal. Kõik me sõltume otseselt loodusest ja teistest elusatest hingedest. Kas me suudame olla piisavalt tänulikud ja kas oskame hoida neid väärtusi. Shamaanide peamine ülesanne on luua tasakaalu, harmooniat loodusvaimude, loomvaimude ja inimvaimude vahel. Rituaalidel ja tseremooniatel on neil abilised, kes aitavad energiaid koondada. Sul on võimalus ise endale luua väehoidja, kellega saad oma shamaanitööd teha.


Selle aasta šamaanifestivalil:

kell 10.00 - 12.00
jagab Reti  kogemusi väelooma maailmast ja üldse loomadega suhtlemisest, mis on väeloom ja milleks tema teadvustamine elus hea on.
Töötoas me tunnetame, otsime ja leiame, kes on meie väeloom, mida tal on meile õpetada. Loodusrahvad on loomade nahku, kihvu ja luid-konte kandnud kui õnne  ning tervist toovaid amulette.
 
Töötuba pühapäeval 12.00 - 15.00
Valmistame kõigest loomalisest  ja linnulisest ( nahad, karvad, kondid, suled) ehteid ja väeesemeid ning shamaanitööks vajalikke abilisi.Avardaja OÜ  e - kiri: terviklik1 ät terviklik.ee
Tõnu Talimaa   tel: +372 55 646 987
EST  RUS
Arhailiste traditsioonide keskus
Shamaanipäevade kava
Šamaanifestivali toidumenüü
Meeskond
Esinejad - juhendajad
Piletid ja majutus
Registreerimine
Kontakt
Asukoht


43

21 - 23 JUULIL
Shamaanifestival
"SHAMAANIPÄEVAD 2023"
Iseenda ja maailma avastamise
festival.  

VIDEOD JA AUDIOD

 

2014  aasta augustis SHAMAANIPÄEVADEL tehtud film
shamaaniolemisest ja praktikatest

Arhailiste traditsioonide keskusest 2011 aastal Tallinna Tv poolt tehtud materjal

Intervjuu Festivali ja šamanismi teemadel Monika Kuzmina ga "Heade uudiste portaalist" 30.06.2020


TRUMMIKODA 

SHAMAANIRESTORAN

WWW.TERVIKLIK.EE